Poslovna Edukacija

Edukacija predstavlja vrlo značajno područje rada ZPM, za koje je nakon mnogobrojnih promotivno-marketinških akcija počeo rasti interes poduzetnika. Provodi se održavanjem tematskih seminara i radionica te informatičkim obrazovanjem.

Provedeno istraživanje navelo nas je na još jedan zaključak, na činjenicu da poduzetnici postaju sve svjesniji nedostatka stručnih znanja i potrebe dodatnog poduzetničkog obrazovanja.

Iskazana potreba informacija je koja ne smije biti zanemarena, i koja nam služi kao putokaz u oblikovanju programa poslovne edukacije za raznovrsne skupine polaznika, od poduzetnika početnika kojima su potrebna osnovna znanja o ekonomiji i pokretanju vlastitog posla, poduzetnika koji već uspješno posluju te im je potrebna jedna viša razina stručnog obrazovanja, sve do upoznavanja sa vrhunskim stručnjacima iz raznih poslovnih područja koji u svakodnevnom kontaktu sa zainteresiranim poduzetnicima moraju biti u mogućnosti dati ispravnu, konkretnu i kvalitetnu informaciju.
Cilj programa poslovne edukacije

Glavni cilj je putem poslovne edukacije podignuti razinu efikasnosti poduzeća na području Slavonsko-baranjske županije, stoga je ona podijeljena u sljedeće osnovne grupe:

Program edukacije poduzetnika početnika: educirati poduzetnike početnike o načinu registracije tvrtke, osnovama financijskog poslovanja, tržištu, institucijama za podršku, planiranju rasta.

Program informatičke edukacije: osposobiti poduzetnike da što više koriste informatiku i računala u svojem poslovanju, s naglaskom na Internet tehnologije.

Edukacija poduzetnika po različitim temama: na temelju analize potrebe poduzetnika utvrditi teme i potrebe za određenim područjima za koje poduzetnici pokažu interes (marketing, financije, i sl.)